Ελληνική PISA Θέματα και λύσεις Γλώσσας 2022 για τη Στ τάξη του Δημοτικού

Ελληνική PISA Θέματα και λύσεις Γλώσσας 2022 για τη Στ τάξη του Δημοτικού

Ηλεκτρονικό τεστ για την Ελληνική PISA 2022.Θέματα που δόθηκαν στους μαθητές για τη Γλώσσα για τη Στ τάξη του Δημοτικού.

Ελληνική PISA Θέματα και λύσεις Γλώσσας 2022 για τη Στ τάξη του Δημοτικού

Ηλεκτρονικό τεστ για την Ελληνική PISA 2022 που περιλαμβάνει 16 θέματα που δόθηκαν στους μαθητές για τη Γλώσσα για τη Στ τάξη του Δημοτικού για το έτος 2022.Αν δεν εμφανίζεται σωστά η εφαρμογή αλλάξτε τον προσανατολισμό της κινητής συσκευής σε οριζόντιο.

Τα θέματα μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Τις λύσεις των θεμάτων μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ.

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται σε ένα σύγχρονο θέμα και για κάθε ερώτηση επιλέξτε τη σωστή απάντηση.

 

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος!


Η απόσταση από τα Σεπόλια της Αθήνας μέχρι το Μιλγουόκι των Η.Π.Α. είναι 8.687 χιλιόμετρα. Τεράστια, αλλά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο νιώθει κανείς πως τη συγκεκριμένη διαδρομή την έκανε με ένα του άλμα, όπως, όταν απογειώνεται για να «καρφώσει»! Από τη φτώχεια και τα δύσκολα παιδικά χρόνια, σήμερα έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες του μπάσκετ στον κόσμο.
Ένας προπονητής τον είδε να παίζει κυνηγητό με τα αδέλφια του. Αμέσως κατάλαβε ότι μπροστά του είχε μια φλέβα χρυσού, παρότι ο πιτσιρικάς από τα Σεπόλια ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, όπως ο πατέρας του. Το πιο δύσκολο κομμάτι, λοιπόν, ήταν να τον πείσει να ασχοληθεί με το μπάσκετ στο οποίο δεν είχε εμπειρία. Το κίνητρο του Γιάννη να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του, τον έφερε τελικά στο άθλημα αυτό.
Ένα βράδυ πριν λίγες εβδομάδες κάπου στα Σεπόλια, όσοι περνούσαν από εκεί νόμι-ζαν ότι άνοιγε κάποια αποθήκη μεγάλου σουπερμάρκετ ή πως επρόκειτο για μεγάλη μετακόμιση. Ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη μητέρα του και άλλους δικούς του ανθρώπους, που μοίραζαν αγαθά πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περιοχής. Κού-τες ολόκληρες από πράγματα μαζί με τη δική του άφθονη και ανιδιοτελή αγάπη προς τους συνανθρώπους του, καταφτάνουν στο μέρος όπου έζησε τα πρώτα δύσκολα χρό-νια. Πήγε μέσα στη νύχτα χωρίς κάμερες, χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανάλια και δε θα το είχε μάθει κανείς, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, εάν μια κυρία δεν είχε κά-νει γνωστό το γεγονός. Και πόσες άλλες αγαθοεργίες που δεν έγιναν γνωστές, γιατί δεν ήθελε… Δεν ήταν η δημοσιότητα ο σκοπός του. Ήθελε, απλώς, να βοηθήσει συνανθρώ-πους του που είχαν ανάγκη. Θυμάται πως κάποτε είχαν βρεθεί έστω και λίγοι δίπλα του για να του δώσουν ένα χέρι βοήθειας.
Το μεγάλο προσόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είναι ότι έγινε αστέρι του μπά-σκετ, αλλά ότι παραμένει ένας μεγάλος Άνθρωπος! Δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε και πάντα είναι δίπλα σε ανθρώπους που τον χρειάζονται, χωρίς να πρέπει να τον φωνά-ξουν. Κάθε χρόνο, άλλωστε, επιστρέφει στα Σεπόλια, στο γηπεδάκι, όπου ξεκίνησε και παίζει μπάσκετ με τους παλιούς του φίλους, εμπνέοντας με τον καλύτερο τρόπο νέα παιδιά να κάνουν και αυτά το όνειρό τους πραγματικότητα!
Πηγή: https://www.in.gr/2020/12/21/life/stories/giannis-antetokounmpo- istoria-enos-paidiou-pou-egine-midas-tou-mpasket/

 

Ελληνική PISA Θέματα και λύσεις Γλώσσας 2022 για τη Στ τάξη του Δημοτικού


© {2020} Ρουσώ-Χριστίνα Κυριαζίδου