Θέματα και λύσεις Γλώσσας για τα Πρότυπα Σχολεία για το γυμνάσιο (2022) Α μέρος

Θέματα και λύσεις Γλώσσας για τα Πρότυπα Σχολεία για το γυμνάσιο (2022) Α μέρος

Ηλεκτρονικό τεστ που περιλαμβάνει Θέματα και λύσεις Γλώσσας για τα Πρότυπα Σχολεία για το γυμνάσιο (2022) Α μέρος

Θέματα και λύσεις Γλώσσας για τα Πρότυπα Σχολεία για το γυμνάσιο (2022) Α μέρος

Ηλεκτρονικό τεστ που περιλαμβάνει 16 θέματα που δόθηκαν  για τα Πρότυπα Σχολεία για το γυμνάσιο  για το έτος 2022.Αν δεν εμφανίζεται σωστά η εφαρμογή αλλάξτε τον προσανατολισμό της κινητής συσκευής σε οριζόντιο.

Τα θέματα μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Τις λύσεις των θεμάτων μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ

 

 

Κείμενο: Κάνε μια πράξη αγάπης

Γιατί το πάντα είναι το σύμβολό μας; Το 1980 το WWF έγινε ο πρώτος διεθνής οργανισμός που προσκλήθηκε να εργαστεί στην Κίνα. Από τότε συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της Κίνας για την προστασία των γιγαντιαίων πάντα.

Τα γιγάντια πάντα ζούσαν κάποτε σε όλη την Κίνα, το βόρειο Βιετνάμ και τη βόρεια Μιανμάρ. Αυτή τη στιγμή όμως τα συναντάμε στη φύση σε μόλις έξι απομονωμένα βουνά στη νότια Κίνα.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.860 γιγάντια πάντα απομένουν σήμερα στη φύση. Βοήθησέ μας να τα προστατεύσουμε! Υιοθέτησε ένα γιγάντιο πάντα και στήριξε το έργο μας.

Η συμβολική σου υιοθεσία υποστηρίζει τη δουλειά μας και μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Στην Ελλάδα, δουλεύουμε στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα άγρια ζώα, διατηρώντας έτσι μια πολύτιμη ισορροπία στη φύση.

Μια σημαντική απειλή για αυτήν την ισορροπία είναι το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Για αυτό αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο με στόχο να το καταπολεμήσουμε ριζικά.

Ένα νεογέννητο πάντα είναι ροζ, άτριχο και έχει βάρος 100 γραμμάρια -το μέγεθός του είναι περίπου το 1/900 του μεγέθους της μητέρας του- αλλά μεγαλώνοντας μπορεί να φτάσει έως και τα 150 κιλά. Παρά το τεράστιο μέγεθός τους, τα πάντα είναι εξαιρετικοί ορειβάτες.

Το πάντα καθημερινά χρειάζεται να τρώει μέχρι και 38 κιλά μπαμπού. Γι’ αυτό μεταναστεύει συχνά, ακολουθώντας τα δάση μπαμπού που κάθε δέκα με εκατό χρόνια μαραίνονται. Όσο τα δάση παρέμεναν εκτεταμένα, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τη μετανάστευση αυτή χωρίς πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η διάνοιξη δρόμων και η αποψίλωση των δασών για ξυλεία ή για καλλιέργειες έχουν περιορίσει τη δυνατότητά του για μετακίνηση. Κατά συνέπεια, το πάντα απειλείται λόγω της εξαφάνισης του βιοτόπου του. Καταστροφικά ως προς το φυσικό του περιβάλλον δρα και η κλιματική αλλαγή αλλά και η ανάπτυξη του τουρισμού.

https://donate.wwf.gr/yiothetise/panta (διασκευή)

 

Θέματα και λύσεις Γλώσσας για τα Πρότυπα Σχολεία για το γυμνάσιο (2022) Α μέρος


© {2020} Ρουσώ-Χριστίνα Κυριαζίδου