Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού

Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού

Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού-Διαδραστική παρουσίαση και κουίζ

Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού

O Χριστός κατά τη διάρκεια της προσευχής στον κήπο της Γεθσημανή, στο όρος των Ελαιών ζήτησε από το Θεό πατέρα του να απομακρύνει το βάρος που έπρεπε να σηκώσει από αυτόν και ζήτησε αν ήταν δυνατόν να απαλλαγεί από όλα όσα θα έπρεπε να υποφέρει, αφήνοντας όμως την τελική απόφαση στο Θεό. Ενώ προσευχόταν εμφανίστηκε ένας άγγελος και έδωσε θάρρος στον Ιησού, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε κοντά στους τρεις μαθητές του, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Oι μαθητές όμως που είχαν ακολουθήσει τον Ιησού είχαν αποκοιμηθεί. O Ιησούς τους ξύπνησε και τους είπε πως δεν κατάφεραν να μείνουν ξύπνιοι έστω και για μία ώρα. Τους συνέστησε να προσεύχονται για να αποφεύγουν τον πειρασμό. Αυτό έγινε τρεις φορές. Την τρίτη φορά που επέστρεψε ο Χριστός φάνηκε από μακριά μέσα στη νύχτα ο Ιούδας ο Ισκαριώτης και μαζί του ένα πλήθος από ανθρώπους οπλισμένους με ξίφη και ρόπαλα. Ο Ιούδας τούς είχε πει: «Όποιον φιλήσω, αυτός είναι. Πιάστε τον». Πλησίασε τότε αμέσως ο Ιούδας και φίλησε τον Ιησού, λέγοντας: «Χαίρε, Δάσκαλε!».
Μετά το φιλί που έδωσε ο Ιούδας το πλήθος συνέλαβε τον Ιησού, αλλά ο Πέτρος έκοψε το αυτί ενός υπηρέτη που ονομαζόταν Μάλχος. Ο Ιησούς θεράπευσε τον υπηρέτη. Στη συνέχεια είπε «Όσοι τραβούν σπαθί θα πεθάνουν από σπαθί»
Αυτοί τότε συνέλαβαν τον Ιησού και τον έδεσαν. Ο Ιησούς είπε: «Ληστής είμαι και βγήκατε με ξίφη και ρόπαλα να με συλλάβετε; Κάθε μέρα ήμουν ανάμεσά σας στον ναό και δίδασκα και δεν με συλλάβατε». Όλοι τότε οι μαθητές του τον εγκατέλειψαν κι έφυγαν.

Πηγή: wikipedia, Η σύλληψη του Χριστού

Διαδραστική παρουσίαση με έργα μεγάλων ζωγράφων και κουίζ για την προδοσία και τη σύλληψη του Ιησού. Οι μαθητές παρατηρούν τα έργα μεγάλων ζωγράφουν, περιγράφουν τους πίνακες, βλέπουν το ιδιαίτερο στυλ που έχει κάθε καλλιτέχνης και συγκρίνουν τους πίνακες. Στη στυνέχεια λύνουν το κουιζ. Δείτε την παρουσίαση:

 

 

Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού-Διαδραστική παρουσίαση και κουίζ

Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού-Συμπληρώνω τις προτάσεις

Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού-Συμπληρώνω τις προτάσεις-pdf

 Κατεβάστε το "Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού-Συμπληρώνω τις προτάσεις-pdf¨από εδώ.© {2020} Ρουσώ-Χριστίνα Κυριαζίδου