Συγκρίνω κλάσματα

Συγκρίνω κλάσματα,Ισοδύναμα κλάσματα

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μέσα από το οποίο οι μαθητές βλέπουν πιο κλάσμα είναι μεγαλύτερο από το άλλο μετακινώντας μια τραμπάλα στην οποία είναι τοποθετημένα δύο κλάσματα.
Η εφαρμογή βοηθά τους μαθητές να συγκρίνουν δύο κλάσματα.
Όπως γνωρίζουμε,όταν έχουμε δύο κλάσματα με τον ίδιο παρονομαστή, μεγαλύτερο είναι εκείνο που έχει τον μεγαλύτερο αριθμητή και μικρότερο εκείνο που έχει τον μικρότερο παρονομαστή. Αν έχουμε δύο κλάσματα με ίδιους αριθμητές μεγαλύτερο είναι εκείνο που έχει τον μικρότερο παρονομαστή και μικρότερο εκείνο που έχει τον μεγαλύτερο παρονομαστή.
Στην εφαρμογή:

1.Συμπληρώνουμε τα κενά πεδία με τα κλάσματα που επιθυμούμε να συγκρίνουμε.

2.Χρησιμοποιώντας το ποντίκι μας μετακινούμε-ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε -την τραμπάλα προς την κατεύθυνση του κλάσματος που νομίζουμε ότι το κλάσμα ειναι μεγαλύτερο ή μικρότερο.

3. Επικαιροποιούμε την επιλογή μας πατώντας τα κουμπιά "Αποτέλεσμα κλάσμα 1" και "Αποτέλεσμα κλάσμα 2".

4. Αν η επιλογή που κάναμε μετακινώντας την τραμπάλα πάνω ή κάτω έιναι σωστή δε γίνεται καμιά μεταβολή. Αν είναι λανθασμένη τότε με το πάτημα των κουμπιών ή τραμπάλα ανεβαίνει ή κατεβαίνει δείχνοντας πιο κλάσμα είναι μεγαλύτερο η μικροτερο από το άλλο.

Συγκρίνετε όποιο κλάσμα θέλετε! Βάλτε τους όρους του κλάσματος στα κενά πεδία και συγκρίνετε τα κλάσματα. Η εφαρμογή είναι κατάλληλη για χρήση από τους μαθητές στα ισοδύναμα κλάσματα, στα ομώνυμα κλάσματα και στα κλάσματα με ίδιο αριθμητή.

Υπολογιστής κλασμάτων© {2020} Ρουσώ-Χριστίνα Κυριαζίδου